Kuva: Esa Piiroinen

Minna Söderman,
Sisustussuunnittelija, SisAk 

Koti merkitsee minulle kaikkea.
Se on oma ja perheeni henkilökohtainen tila, jossa on lupa olla aidosti läsnä kaikkine tunteineen ja ajatuksineen, toiveineen, iloineen ja pelkoineen.
Se on turvasatama, rentoutumispaikka ja tila itsensä toteuttamiselle.
Se on kaikkea sitä, mitä milloinkin siltä tarvitsen.

Kaikki tilat, mutta erityisesti juuri kodit, asuminen ja eläminen ovat kyltymätön intohimoni kohde.
Ovat olleet aina.
Mutta vuosien mittaan ymmärrykseni sisustuksen merkityksestä ihmisen elämään, arkeen ja hyvinvointiin on vain syventynyt.

Koti on elämistä varten ja sen on tarkoitus kaikin tavoin tukea ja palvella asujaansa, elää kanssa ja mukana.

Kotoillaan sai lopulta alkunsa v. 2021 palavasta halusta saada luoda toimivia, arkea sujuvoittavia kauniita ja aikaa kestäviä, ihmisen näköisiä ja elämää palvelevia koteja. Jo kauan ennen tätä syntyhetkeä, sisustus- ja tilasuunnittelu (= miten sijoittaa asumisen ja elämisen toiminnot mahdollisimman toimiviksi erilaisiin ja erikokoisiin tiloihin, pohjakuvien suunnittelu ja piirtäminen) ovat olleet minulle harraste.

Suunnittelutyö on minulle elämäntapa. Se kulkee mukana ajatuksissani koko ajan; silmät, korvat ja sydän auki kaikkialla ympäröivästä maailmasta inspiroituen. Se on myös jatkuvaa oppimista.

Sisustussuunnittelijana ei ole sellaista päivää, jolloin voi sanoa tietävänsä ja osaavansa kaiken. Tiedonhakutaito, jatkuva tietojen päivittäminen ja uuden oppiminen on loputonta, mikä on aika mahtavaa! Pidän itseni mukana menossa lukemalla ammattikirjallisuutta, lehtiä ja julkaisuja, osallistumalla eri toimijoiden koulutuksiin ja kursseihin, messuihin ja tapahtumiin.

Luovuus on itselleni elinehto, mutta yhtä lailla organisointi, järjestelmällisyys ja tarkkuus. Ja tämä on työ, jossa luovuus ja tarkkuus ovat ehdottomia kantavia voimia ja sidoksissa toisiinsa, kun ideoita ja suunnitelmia sovitetaan annettuihin raameihin.

Jokainen koti on yksilöllinen, henkilökohtainen tila.
Omassa kodissani korostuvat värit, viherkasvit ja valo, selkeys ja kalusteiden yksinkertainen muotokieli, ja kirjat.
Väreistä ja kasveista saan energiaa ja elinvoimaa. Ne ja niiden rinnalla myös minä elän valosta. Luonnonvalo ja valaistuksen muunneltavuus mahdollistavat kulloisenkin olotilan ja tarpeen määrittämän tunnelman. Sisustuksen selkeys palvelee kodin toiminnallisuutta, järjestyksentarvettani ja asioiden pitämistä yksinkertaisena, jolloin energiaa vapautuu muuhun.

Ja kirjat, mystiset tarinat ja kohtalot käden ulottuvilla, kun tulee tarve "karata" poistumatta kotoa.

"Paheitani" ovat lasi ja valaisimet. Rakastan värikkäitä lasimaljakoita, -esineitä ja –astioita sekä kauniita valaisimia.

Jokainen koti, jokainen toimeksianto, sisustuskonsultaatiosta laajamittaiseen kokonaisvaltaiseen sisustussuunnitelmaan, on minulle yhtä tärkeä.  

Toimin pääosin Varsinais-Suomen alueella. Teen kaikkia suunnitelmia ja konsultaatioita myös etänä, jolloin toiminta-alueena koko Suomi.

Seuraa minua myös Instagramissa ja Facebookissa