SISUSTUSSUUNNITTELU / TILASUUNNITTELU

Hyvin suunniteltu koti vapauttaa aikaa ja resursseja elämiseen. 

Onnistunut lopputulos on monen tekijän summa. 
Rakennat tai remontoit, matka kohti unelmien kotia alkaa tarpeiden ja toiveiden kartoituksella.

Erilaisilla materiaalipinnoilla ja sävyillä luodaan tilaan toivottua tunnelmaa. Pintamateriaali- ja värisuunnitelma voi koskea kodin kuivia ja/tai märkätiloja ja koostua esimerkiksi lattia-, seinä- ja kattomateriaalivalinnoista, erilaisista sisustuspaneeleista ja akustiikkatuotteista, listoja unohtamatta.

Kalusteiden oikealla mitoituksella ja sijoittelulla on suuri merkitys tilan tuntuun ja toimivuuteen. Irtokalustesuunnitelma voidaan tehdä pelkästään jo olemassa olevin kalustein tai kun tarvitaan uusia kalusteita, hankintaehdotukset voivat kohdistua vain kierrätyskalusteisiin, uusiin tuotteisiin tai sekä että.

Tila- ja kalustesuunnitelma toimivat hyvänä pohjana sähkösuunnittelulle, jolloin mm. kattovalaisimet, pistorasiat ja katkaisimet löytävät sisustuksen toimintoja tukeviin paikkoihin.

Keittiö on usein kodin isoimpia investointeja, jolloin sen toimintojen sujuvuuden ja materiaalivalintojen suunnitteluun kannattaa panostaa. Materiaalivaihtoehtoja löytyy lukuisia niin oviin, vetimiin, tasoihin kuin mekanismeihin.

Yhä useammin keittiö ja olohuone jakavat saman tilan, jolloin yhtenäisen ilmeen luominen koko tilaan korostuu.

Keittiösuunnitelma voi sisältää esimerkiksi toimintojen sijoittelun, materiaalivalinnat ja värit sekä tarvittavat piirustukset asiakkaalle tarjouspyynnön tekemistä varten tai myös kalusteet, valaistuksen ja tarjouspyynnöt sovituilta osin.

Märkätilat kuuluvat keittiöiden ohella kodin isoimpiin investointeihin, joten myös niiden toimintojen sujuvuuden ja materiaalivalintojen suunnitteluun kannattaa panostaa.
Märkätilasuunnitteluun kuuluvat kylpyhuone, sauna, wc ja kodinhoitohuone.
Suunnitelma voi sisältää osan tai kaikki: toimintojen sijoittelun, materiaalivalinnat ja värit, kalusteet ja valaistuksen sekä tarvittavat piirustukset asiakkaalle tarjouspyynnön tekemistä varten tai myös tarjouspyynnöt sovituilta osin.

Remontoijan ja rakentajan sisustussuunnitelma voi sisältää kaikki edellä mainitut sisustuksen osa-alueet tai osan näistä, aina tarpeen mukaan.

Kyseessä voi olla yksittäinen tila, esimerkiksi keittiö, kylpyhuone tai makuuhuone, tai koko koti.

Olen apunasi missä tahansa projektisi osiossa tai koko projektin ajan tarpeesi mukaan.

Sisustussuunnitelman voi toteuttaa vaihe vaiheelta omaan tahtiin oman aikataulun mukaan. Valmis suunnitelma toimii ikään kuin oppaana, joka helpottaa kaikissa vaiheessa valintojen äärellä, ja haluttu kokonaisuus toteutuu.

Suunnitelun voi toteuttaa myös etänä. Tutustu etäsuunnitteluun.

Haluatko mielummin etänä? Sähköpostiin?

Suunnitelma voi sisältää yhden, useamman tai kaikki edellä mainitut sisustuksen osa-alueet. Jokainen suunnittelusisältö räätälöityy aina asiakkaan tarpeen mukaan.

Sisustussuunnitelman voi toteuttaa oman aikataulun mukaan.
Silloin se toimii ikään kuin oppaana, jota voi toteuttaa vaihe vaiheelta omaan tahtiin. Valmis suunnitelma helpottaa joka vaiheessa valintojen äärellä, ja haluttu kokonaisuus toteutuu.

Varaa maksuton alkukartoitus- ja tutustumiskäynti

TAI

Haluatko suunnittelun täysin etänä ja valmiin suunnitelman suoraan sähköpostiisi?
Tällöin suunnittelu perustuu asiakkaan toimittamiin esitietoihin.

Tutustu etäsuunnitteluun.

Sisustuskonsultaatio 2h, 180€ / Etäkonsultaatio 150€ (teams/s-posti)
on hyvä vaihtoehto silloin, kun kaipaat lähinnä ulkopuolista silmää omille suunnitelmillesi tai ratkaisuja kodin yksittäisiin pulmakohtiin, kuten esim. tilan ilmeen yhtenäistämiseen, tilankäyttöön, kalustejärjestykseen ja värimaailmaan.
Sisustuskonsultaatio myös verkkokaupasta

Olen apunasi missä tahansa projektisi osiossa tai koko projektin ajan tarpeesi mukaan

Suunnittelun hinta

Jokainen suunnitelma on aina oma kokonaisuutensa, jonka hinta määräytyy halutun sisällön, sen laajuuden, tilan/tilojen ja toimintojen mukaan.
Hinta voi siis olla vähemmän tai enemmän kuin hintaesimerkissä.

Suunnittelu pohjautuu aina asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin huomioiden mm. tilan käyttötarkoituksen, olemassa olevat tilaan jäävät kalusteet ja asiakkaan budjetin.

Ensimmäinen tapaaminen on maksuton, tällöin kartoitan toiveesi ja tarpeesi suunnittelun osalta. Alkukartoitus voi tapahtua kohteessa, etätapaamisella (teams) tai sähköpostitse. Alkukartoituksen jälkeen teen kirjallisen tarjouksen kartoituksessa sovitusta sisällöstä.

Tutustu hintaesimerkkeihin alta.

Sisustussuunnitelman voi toteuttaa oman aikataulun mukaan. Silloin se toimii ikään kuin oppaana, jota voi toteuttaa vaihe vaiheelta omaan tahtiin. Valmis suunnitelma helpottaa joka vaiheessa valintojen äärellä, ja haluttu kokonaisuus toteutuu. 

 / lahjaksi  / verkkokauppa / yhteyslomake / hintaesimerkit


Kaikki lähtee tilasuunnittelusta.

Toimivan kodin lähtökohta on pohjaan liittyvät ratkaisut ja hyvä toimintojen ja kalusteiden sijoittelu, unohtamatta näkymiä tiloista toiseen. Onnistunut tilasuunnittelu sujuvoittaa arkea ja vapauttaa aikaa muuhun.

Kun suunnittelija on mukana projektisi alkuvaiheissa, saat ideoita ja näkemyksiä jo pohjakuvaan ja tilojen toiminnallisuuteen.

Vaihtoehtoja pintamateriaaleihin, värisävyihin, irto- ja kiintokalusteisiin, tekstiileihin ja valaistukseen löytyy valtava määrä. Miten poimia ne sopivimmat ja parhaimmat vaihtoehdot omaan kotiin niin, että lopputuloksesta muodostuu yhteensopiva, persoonallinen, elämääsi ja hyvinvointiasi tukeva kokonaisuus?

Kodin säilytysratkaisuilla on merkittävä rooli arjen sujuvuudessa. Oikeanlaiset ja oikein mitoitetut säilytyskalusteet oikeissa paikoissa ovat toimivan kodin kulmakiviä. Kiintokalusteita ovat mm. kodinhoitohuoneen, eteisen, vaatehuoneen ja makuuhuoneen säilytyskalusteet.

Kiintokalustesuunnitelma voi sisältää esimerkiksi toimintojen sijoittelun, materiaalivalinnat ja värit sekä tarvittavat piirustukset asiakkaalle tarjouspyynnön tekemistä varten tai myös tarjouspyynnöt sovituilta osin.

Tekstiilien avulla luodaan pehmeyttä, lämpöä ja kodikkuutta, erilaisia tunnelmia sekä parannetaan tilojen akustiikkaa. Tekstiilisuunnitelma voi koostua esimerkiksi yhden tilan verhosuunnitelmasta koko kodin kaikkiin tekstiileihin matoista päivä- ja torkkupeittoihin.

Valaistuksen sijoittelulla, sen määrällä ja valon värillä on iso merkitys tilan käyttötarkoitukseen, tunnelmien luomiseen ja ihan jo turvallisuuteen.
Valaistussuunnitelma voi keskittyä pelkästään irtovalaistuksen suunnitteluun (katto-, lattia-, seinä- ja pöytävalaistus) tai sekä irto- että kiintovalaistukseen.

Valaistussuunnitelman pohjana toimii kalustesuunnitelma, jotta oikeanlainen valaisin ja valo sijoittuu oikeaan paikkaan.  

Sisustussuunnittelija on apunasi niin pienissä kuin suurissa kodin sisustushaaveissa.

Lahjaksi aikaa kestävää iloa kotiin! Lahjakortit millä tahansa haluamallasi summalla.